Hanna:

Jag dog inte av vaccianationen! och det gick hur snabbt och smärtfritt som helst faktiskt...

Igår så bakade (som vanligt)!
André blir galen på mig då jag alltid skall baka så stora portioner som bara tar massa plats!
Ursäkta men jag är inte van med att någon gnäller när man kommer med nybakade saker!
och iof så gnäller han aldrig direkt när de är nybakade utan när det finns typ 100 kakor eller bullar kvar efter att man är proppmätt.. :P
Så jag tog med mig några kakor som jag bakade igår till jobbet... Det blev succe! (Eller så säger alla det för att uppmuntra mig att ta med mig mer bakverk till jobbet...)
Men Bella gluffsade glatt i sig flera stycken och bad tom om receptet och tänkte baka fler ikväll så antagligen tyckte hon iaf om dem på riktigt ;)
Men jag tänkte även dela med mig utav receptet till er..
För kanske sitter det något mer kakmonster än Bella och läser bloggen?
Dessa kakor är hur lätta som helst att baka och blev (enligt Bella) super super goda...



Choklad kola snittar :)

Du behöver:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/2 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker


Så här gör du:

Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör, socker och sirap med elvisp, använd visparna, tills blandningen är ljus och porös. Sikta ner mjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat. Kör med elvispen tills det har blivit en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken. Ta upp degen på köksbänken och dela den i två delar, rulla ut varje del till en längd som är lika lång som plåten. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut längderna lite. De flyter ut i ugnen, men behöver ändå jämnas till lite med handen. Baka mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt längderna svalna lite innan du skär dem i sneda bitar. Låt kakorna kallna på plåten.


 



Jag som är så dålig på att följa recept följde kanske inte recpetet så där klockrent men resultatet blev iaf lika bra som det skulle ha blivit... (återigen enligt Bella)


Jag testade doc att riva lite Marabo-apelsinkrokant på toppen av ena längden och det vart super gott.. men tänk på att inte lägga på den rivna chokladen för tidigt då den lättare bränns i ugnen än kakdegen...



Lycka till :)!


 






Jag tänkte fråga om hjälp!
Är det någon kär bloggare som vet hur man gör sin blogg lite mer "fläschig"?
Typ en bild högst upp och kanske sätter menyn till vänster ist för höger osv... jag är inte så himmla tekniskt och behöver all hjälp jag kan få....
Bella är ingen större idé att fråga då hon nästan är mindre tekniskt än mig (Om detta nu är möjligt?!)
All hjälp uppskattas :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0